Δεμένος με χειροπέδες και καθισμένος σε ένα πάγκο ο κρατούμενος Ντέιβιντ Κόφρεϊ δέχεται σκληρά χτυπήματα από έναν αστυνομικό, επίθεση που καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας της φυλακής στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, και οδήγησε τον αστυνομικό σε παραίτηση.

Στο βίντεο ακούγεται ο αστυνομικός να λέει «Θα μετανιώσεις γι’ αυτή τη μέρα» και μετά χτυπά τον κρατούμενο και κάνει πως τον πνίγει για περίπου δέκα δευτερόλεπτα.

Λίγο πριν τη σκηνή που καταγράφηκε στο βίντεο, ο κρατούμενος είχε δεχθεί επίθεση με σπρέι πιπεριού λόγω «μη συνεργάσιμης συμπεριφοράς», όπως είχαν δηλώσει εκπρόσωποι των αρχών σε δημοσιογράφους το Σεπτέμβριο του 2010 που είχε συμβεί το περιστατικό.

Ο Κόφρεϊ τραυματίστηκε στο μάτι και υπέστη μόλυνση για την οποία δεν του χορηγήθηκε καμία αγωγή για μήνες. Είχε επίσης μελανιές στο πρόσωπο και το λαιμό του και πρησμένο σαγόνι.

Στην αγωγή που κατέθεσε ο κρατούμενος επιδικάστηκε τον Ιανουάριο ποσό 62.500 δολαρίων, εκ των οποίων οι 50.000 πληρώνονται από τους φορολογούμενους της περιοχής.

Το πιο παράξενο είναι πως ο εικονιζόμενος αστυνομικός τιμήθηκε το 2010 από τη γερουσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης, μία ημέρα μετά το περιστατικό! Την επόμενη δε, παραιτήθηκε!

Κατά του αστυνομικού δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες καθώς εκτιμήθηκε πως η παραίτησή του ήταν αρκετή.

Παραμένει άγνωστο γιατί επιτέθηκε στον Κόφρεϊ ο αστυνομικός. Ο ίδιος πάντως είπε πως ο κρατούμενος κάποια στιγμή τον έφτυσε.

Δείτε το βίντεο