Όταν η νεαρή μαθήτρια, Χάριετ Γουίτακερ, πήγε να ελέγξει το κοτέτσι της οικογενείας της, ανακάλυψε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Η δύο ετών κότα, ονόματι Popples, είχε ένα αυγό τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το κανονικό.

Με ύψος 12,7 εκατοστά και βάρος 20 γραμμάρια, αυτό το αυγό αναμφισβήτητα σπάει κάθε ρεκόρ.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Έχουμε το κοτέτσι από τότε που γεννήθηκα και πρώτη φορά βλέπω τόσο μεγάλο αυγό. Νόμιζα ότι είχε μπει στρουθοκάμηλος μέσα στο κοτέτσι», αναφέρει η οκτάχρονη Χάριετ.

Η νεαρή μαθήτρια πήρε το αυγό μαζί της στο σχολείο για να το δείξει στους φίλους της, οι οποίοι έμειναν εξίσου έκπληκτοι.

«Η Popples είναι υγιής τώρα, αλλά θα πρέπει να έζησε μια επώδυνη εμπειρία. Το αυγό είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το κανονικό. Ίσως να ευθύνεται το γεγονός, ότι ορισμένες φορές την ταΐζουμε από τα υπολείμματα του δικού μας φαγητού», εξηγεί η μητέρα της Χάριετ.

Η μητέρα της, Τερέζα, δημιούργησε το μικρό κοτέτσι για να μάθει στη Χάριετ να φροντίζει τα ζώα, παρέχοντάς τους παράλληλα το καθημερινό τους πρωινό. Η οικογένεια από το Πόρτσμουθ, αγαπάει πολύ τα ζώα και τροφοδοτεί όλη τη γειτονιά με φρέσκα αυγά.