Η Sharon Birchwood και ο Graham Birchwood, είχαν πάρει διαζύγιο από το 1989 αλλά συνέχισαν να βλέπονται και να μένουν και κάποιες μέρες μαζί. Το 2001 η Sharon έκανε το τραγικό λάθος να βάλει στη διαθήκη της ως κληρονόμο τον άντρα της. Η κληρονομιά της ανερχόταν στα 500.000 ευρώ.
 

Όταν λοιπόν το 2007 ο Graham είχε βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο αποφάσισε να προσλάβει έναν επαγγελματία δολοφόνο για να διαπράξει το τέλειο φόνο ώστε να κληρονομήσει τα λεφτά. Έτσι προσέλαβε τον πρώην πρωταθλητή κολύμβησης Paul Crayne, που αργότερα είχε δουλέψει ως σωματοφύλακας και είχε καταλήξει πληρωμένος δολοφόνος, για να σκοτώσει την πρώην-γυναίκα του έναντι 35.000 ευρώ.

Το έγκλημα έγινε στις 4 Δεκεμβρίου του 2007, όπου ο Paul Cryne στραγγάλισε με ένα καλώδιο την Sharon. Πιστεύοντας ότι είχε διαπράξει το τέλειο έγκλημα γύρισε στην Ταϊλάνδη όπου έμενε μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Ένα όμως αποτύπωμά του είχε μείνει στο σπίτι και έτσι η Αστυνομία αποκάλυψε την κομπίνα των δύο αντρών.

Τώρα και οι δύο αντιμετωπίζουν ισόβια ποινή φυλάκισης. Ο Paul Crayne έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για φόνο  όμως αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης μαρτύρων.