Τραγική παραμένει η κατάσταση στο Πακιστάν. Παρόλο την σχετική υποχώρηση του νερού σε κάποιες περιοχές του, οι ανάγκες των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των βροχοπτώσεων αυξάνονται και γίνονται όλο και πιο επείγουσες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, η κυριότερη προσπάθεια επικεντρώνεται στη διανομή πόσιμου νερού, στη διανομή βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και την παροχή περίθαλψης.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές, ο συντονιστής της επείγουσας παρέμβασης των ΓΧΣ, Άλαν Λεφέβρ, δήλωσε χαρακτηριστικά, «Είναι πολύ δύσκολο να έχουμε πλήρη εικόνα της έκτασης των αναγκών. Πολλές περιοχές της επαρχίας Κιμπέρ Πακτάνκουα (KhyberPakhtunkhwa) είναι προσβάσιμες μόνο από αέρος. Κι ενώ αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις, η κατάσταση στις επαρχίες, Παντζάμπ, Κασμίρ ή Σίντ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. Γύρω από τις περιοχές Τσαρσαντά και Ναουσέρα η εικόνα είναι καταστροφική. Στις περιοχές γύρω από την πόλη Τσαρσάντα καθώς και σε όλη την επαρχία Ναουσέρα, βρήκαμε ολόκληρα χωριά που έχουν καλυφθεί από το νερό. Οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές ζουν απλά στο ύπαιθρο, δίπλα στα κατεστραμμένα σπίτια τους χωρίς να έχουν λάβει καμία βοήθεια».