Και νέο εκλογικό «έδαφος» κέρδισαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο κατά την τρίτη φάση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της πρώτης βουλής στη μετά Μουμπάρακ εποχή.

Τα ψηφοδέλτια του κόμματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κέρδισαν σε επτά από τις εννιά επαρχίες όπου διεξήχθη ψηφοφορία το διήμερο 3η-4η Ιανουαρίου, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Το κόμμα εξασφάλισε επίσης 6 από τις 50 μονοεδρικές περιφέρειες ενώ και στη δεύτερη θέση βρέθηκε ισλαμιστικό κόμμα, το Αλ Νουρ, το οποίο προηγείται στις άλλες δύο επαρχίες και κέρδισε μια έδρα σε μονοεδρική περιφέρεια. Οι υπόλοιπες 43 έδρες θα κριθούν στον επόμενο γύρο.

Οι εκλογές, οι πρώτες μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο του 2011, γίνονται με ένα ιδιαίτερα περίπλοκο σύστημα. Τα δύο τρίτα των εδρών της νέας βουλής κατανέμονται βάσει των ψηφοδελτίων με αναλογικό σύστημα.

Η συμμετοχή στην διαδικασία ανήλθε στον πιο πρόσφατο γύρο στο 62% και οι ισλαμιστές κατέλαβαν πάνω από το 65% των ψήφων. Ο σχηματισμός της νέας, συντακτικής βουλής αναμένεται στα τέλη Φεβρουαρίου.