Ομάδα παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου ξεκίνησε σήμερα την επίσκεψή της στην επαρχία Χάμα, στην κεντρική Συρία, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση στην περιοχή, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ένα από τα μέλη της.

«Η ομάδα, της οποίας προΐσταται ο σουδανός στρατηγός Μοχάμαντ Άχμαντ Μουστάφα αλ Ντάμπι, θα παρακολουθήσει προσεκτικά την κατάσταση, θα ακούσει τις μαρτυρίες των κατοίκων και θα επιθεωρήσει έναν αριθμό από δημόσιους χώρους, περιλαμβανομένων και των νοσοκομείων» τόνισε ο απεσταλμένος.

Μολαταύτα, η ίδια πηγή δεν θέλησε να απαντήσει εάν η αποστολή θα επισκεφθεί και κέντρα κράτησης, ή φυλακές, αίτημα που αποτελεί βασική έκκληση της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, το κυβερνών κόμμα Μπάαθ, ανακοίνωσε σήμερα πως το 11ο Περιφερειακό Συνέδριό του θα διεξαχθεί το Φεβρουάριο, εν μέσω της άνευ προηγουμένου έντονης πολιτικής αμφισβήτησης που συναντά στο εσωτερικό της χώρας.

«Η Περιφερειακή Εκτελεστική Επιτροπή του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ αποφάσισε τη διεξαγωγή του 11ου Περιφερειακού του Συνεδρίου κατά την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου» αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα το επίσημο όργανο της παράταξης Αλ Μπάαθ.

Πρόκειται για το πρώτο συνεδρίο του κόμματος από τον Ιούνιο του 2005, όταν είχε αποφασιστεί η μετάβαση από την κατευθυνόμενη οικονομία, που ίσχυε από το 1963, στην «κοινωνική οικονομία της αγοράς».

Το συνέδριο διεξάγεται πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες ενώ αρχικά είχαν προγραμματισθεί για τον Φεβρουάριο του 2012 εν τέλει αναβλήθηκαν επ’ αόριστον. Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είχε ανακοινώσει πως οι εκλογές θα είναι ελεύθερες.