Αν και το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει κατά πόσον η Κάρεν Γου βρίσκεται μεταξύ των οκτώ εργαζομένων που σκοτώθηκαν, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι η βρετανή υπήκοος, ήταν μία 36χρονη γιατρός.
Η Κάρεν Γου ανήκε σε μία οργάνωση που παρείχε βοήθεια και ιατρική υποστήριξη στην επαρχία Μπανταχσάν, στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν.
Πέρα όμως από την χριστιανική οργάνωση International Assistance Mission (IAM, συνδεόταν επίσης και με μία άλλη οργάνωση, την Bridge Afghanistan.

Εκπρόσωπος της Bridge Afghanistan, ο Φιρούζ Ραχίμι, της απέτισε φόρο τιμής σε μία συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC λέγοντας: «ήταν πολύ αφοσιωμένη, ήταν ένας άνθρωπος πολύ ευγενικός (…). Αγαπούσε τη χώρα και τον αφγανικό λαό».

Η Κάρεν Γου είχε δηλώσει προηγουμένως στο μπλογκ της Bridge Afghanistan πως εργαζόταν ως γιατρός της ομάδας και πως ασχολείτο με τις εγκυμοσύνες.

«Η αποστολή θα απαιτήσει φυσική και ψυχολογική αποφασιστικότητα και δεν θα είναι χωρίς κινδύνους. Αλλά στο κάτω κάτω της γραφής, πιστεύω πως η παροχή ιατρικής βοήθειας είναι θεμελιώδους σημασίας και πως το να βοηθάς εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη αξίζει τον κόπο», είχε πει…