Η Angie Sowton, μητέρα δύο παιδιών, μπήκε στη διαδικασία να γράψει ένα γράμμα στο διαρρήκτη που μπήκε στο σπίτι της και πήρε πολύτιμα και συναισθηματικής αξίας αντικείμενα από αυτό, το οποίο στη συνέχεια αφισοκόλλησε σε όλες τις κολώνες της γειτονιάς της.

Η Angie τον χαρακτήρισε δειλό και του… «ευχήθηκε» να έχει δυστυχία και κακοτυχία στη ζωή του.

Η «λεία» του διαρρήκτη περιλάμβανε δύο βαφτιστικούς σταυρούς, ένα δαχτυλίδι που χάρισαν στην Angie τα πεθερικά της, ένα iPod και ένα laptop. Ο κλέφτης άνοιξε ακόμη τα χριστουγεννιάτικα δώρα που είχαν πάρει οι γονείς για τα παιδιά τους, καθώς και ένα μπουκάλι σαμπάνια από το ψυγείο.

Πριν από λίγες ημέρες ένας 16χρονος διαρρήκτης έγραψε επίσης ένα γράμμα στο «θύμα» του λέγοντας ότι δεν είχε μετανιώσει και πως δεν αισθανόταν καθόλου τύψεις που λεηλάτησε την περιουσία του, τονίζοντας μάλιστα πως… πήγαινε γυρεύοντας!

Ο ανήλικος είχε εισβάλλει σε ένα σπίτι στην περιοχή Moortown του Leeds και τα «έψαλε» στους ιδιοκτήτες του σπιτιού για τα «χαζά τους λάθη» που έκαναν το σπίτι τους στόχο στους ληστές, όπως για παράδειγμα ότι άφηναν το παράθυρο της κουζίνας ανοιχτό ή ότι δεν έκλειναν τις κουρτίνες του σπιτιού τους.

Αυτή τη φορά η 34χρονη Angie από το νότιο Λονδίνο αποφάσισε ότι για να νιώσει καλύτερα μετά από αυτό που της συνέβη, έπρεπε να «πει» στον κλέφτη τα συναισθήματα που της προκάλεσε η πράξη του, τόσο στην ίδια όσο και στην οικογένειά της.

«Προς τον δειλό που διέρρηξε το σπίτι μας,

Παρότι είδες τις φωτογραφίες με τα αθώα πρόσωπα των παιδιών μας, δεν ένιωσες τίποτα και ήσουν ικανός ακόμη και τότε να τα κλέψεις. Δε θα καταλάβουμε ποτέ τι σόι άνθρωπος είσαι.

Τα λιγοστά χρήματα που θα βγάλεις από τα αγαπημένα μας αντικείμενα, να σου φέρουν θλίψη, κακοτυχία και… μαύρες μέρες που δικαιωματικά σου αξίζουν. Την αγάπη και τη συναισθηματική αξία που είχαν για εμάς αυτά τα αντικείμενα δεν θα μπορέσεις ποτέ να την καταλάβεις.

Η αγάπη που νιώθουμε όμως εμείς και τα παιδιά μας θα μας κάνουν να ξεπεράσουμε αυτό που μας έκανες, κάτι που εσύ δεν έχεις και δεν πρόκειται να αποκτήσεις ποτέ.

Μια σκληρά εργαζόμενη οικογένεια».