Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην Τύρο, στο νότιο Λίβανο, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, αλλά χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι βόμβες εξερράγησαν στο κέντρο της πόλης, ενώ η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή λίγο μετά τις εκρήξεις και ξεκίνησε τις έρευνες.

Η Τύρος είναι μία από τις λίγες περιοχές στο συντηρητικό Νότο του Λιβάνου όπου επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ και συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες το καλοκαίρι. Μετά την δεύτερη έκρηξη εκκενώθηκε τόσο το ξενοδοχείο, όσο και τα γειτονικά του κτίρια.

Στο κλαμπ, το οποίο στεγάζεται στο ξενοδοχείο, συχνάζουν μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ που εδρεύουν στην περιοχή, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην πόλη.

Πολλά καταστήματα πώλησης αλκοόλ στο νότιο Λίβανο υποχρεώθηκαν να κλείσουν αυτό το χρόνο σε μία προσπάθεια να σταματήσει η κατανάλωση αλκοόλ στην περιοχή. Το αλκοόλ διατίθεται ευρέως στον Λίβανο, που θεωρείται η πιο φιλελεύθερη χώρα του αραβικού κόσμου. Ωστόσο, απαγορεύεται η κατανάλωσή του σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ένοπλης σιϊτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και των ακραίων σουνιτικών κινημάτων.