Μία συνάντηση με θέμα τη φερόμενη συνωμοσία εναντίον του σαουδάραβα πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον πρότειναν οι ΗΠΑ στο Ιράν, δήλωσε σήμερα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί χωρίς όμως να διευκρινίσει την απάντηση της Τεχεράνης.

«Λάβαμε μία επιστολή από τους Αμερικανούς στην οποία περιέχονται αντιφατικά και αβάσιμα πράγματα, όσον αφορά τη φερόμενη συνωμοσία, ενώ εκφράζουν και την επιθυμία τους να καθίσουμε σε ένα τραπέζι για να συζητήσουμε» δήλωσε ο Σαλεχί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.

«Τους απαντήσαμε» πρόσθεσε, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποια ήταν η απάντηση, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί πως ήταν αρνητική.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ δήλωσε από την πλευρά του ότι το Ιράν απάντησε ζητώντας από τις ΗΠΑ «να ζητήσουν συγγνώμη» που κατηγόρησαν την Τεχεράνη ότι σχεδίασε τη δολοφονία του σαουδάραβα πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον.

Ο Σαλεχί είχε απορρίψει και το Σάββατο την πρόταση για διάλογο που είχε διατυπώσει η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον καταγγέλλοντας «τις αντιφάσεις» των ΗΠΑ, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο προτείνουν διάλογο, ενώ παράλληλα απειλούν την Τεχεράνη.

Τότε είχε εκτιμήσει ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για διάλογο με ίσους όρους και χωρίς προϋποθέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, όπως ζητεί η Τεχεράνη.