Μάλλον μεθυσμένος θα ήταν άντρας στη Βρετανία ο οποίος βλέποντας το φεγγάρι να φωτίζει την αυλή του σπιτιού του νόμισε ότι αντίκριζε UFO με αποτέλεσμα να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και να αναφέρει το συμβάν.

Ο Βρετανός περιέγραψε στην υπάλληλο της αστυνομίας το φεγγάρι σαν ένα περίεργο αντικείμενο με φώτα που τον πλησίαζε ολοένα και περισσότερο.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η υπάλληλος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο τηλεφώνημα του κυρίου και τον ρώτησε αν το αντικείμενο αυτό έβγαζε κάποιον ήχο. Κι ο Βρετανός απάντησε: «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αεροπλάνο, τελικά όμως δεν είναι».

Αφού η υπάλληλος της αστυνομίας τον διαβεβαίωσε ότι θα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβαινε, ο Βρετανός έκλεισε ήσυχος το τηλέφωνο. Ωστόσο, έπειτα από λίγα λεπτά φαίνεται ότι αντιλήφθηκε τη γκάφα που είχε κάνει και τηλεφώνησε ξανά λέγοντας: «Δεν θα το πιστέψετε, αλλά είναι το φεγγάρι».

Ωστόσο, ο υπάλληλος της αστυνομίας που απάντησε στο τηλέφωνο φαίνεται πως δεν αντιμετώπισε με χιούμορ το συμβάν και δήλωσε: «Μπορεί να μην έγινε σκόπιμα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν χάσαμε πολύτιμο χρόνο για κάτι που τελικά δεν ήταν τόσο επείγον».

Η αστυνομία του Hertfordshire έδωσε στη δημοσιότητα το ηχητικό ντοκουμέντο.