Είναι αδύνατον να δει κανείς το παρακάτω βίντεο και να μην νιώσει την καρδιά του να ραγίζει. Είναι πλάνα μέσα από νοσοκομείο στο ρημαγμένο Χαλέπι της Συρίας όπου έχει πληγεί η μονάδα πρόωρων μωρών. Μικροσκοπικά σωματάκια, μικροσκοπικοί μαχητές που αγωνίζονται για τη ζωή τους απομακρύνονται από τις θερμοκοιτίδες ενώ ο χώρος είναι γεμάτος καπνούς και σκόνη και οι νοσοκόμες ξεσπούν σε κλάματα καθώς προσπαθούν να σώσουν τα μωρά παίρνοντας μαζί τους αναπνευστήρες κι ένα σωρό σωληνάκια και τυλίγοντάς τα σε κουβέρτες.

Φωτογραφία που έδωσε στη βρετανική εφημερίδα Independent Σύρος δημοσιογράφος δείχνει πρόωρα μωρά να κείτονται στο πάτωμα με τα ιατρικά σωληνάκια τυλιγμένα στα μικρά κι αδύναμα σώματά τους ενώ οι νοσοκόμες προσπαθούν να βρουν τρόπους να τα κρατήσουν στη ζωή.

Το νοσοκομείο παίδων καταστράφηκε την Πέμπτη από επίθεση του συριακού καθεστώτος κατά ανταρτοκρατούμενων στόχων στην πόλη.

Ακόμα τέσσερα νοσοκομεία στα ανατολικά της πόλης και τα περίχωρά της δέχθηκαν πλήγματα και έχουν πάθει ζημιές μετά την έναρξη της επιχείρισης την Τρίτη με την υπηρεσία Υγείας της Συρίας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να δηλώνουν πως πλέον όλα τα νοσοκομεία στο πολιορκούμενο μέρος της πόλης είναι εκτός λειτουργίας.

Τουλάχιστον 92 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της επιχείρησης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι 27 σκοτώθηκαν μόνο σήμερα καθώς η πόλη σφυροκοπείται ανηλεώς. Λόγω του αριθμού των σοβαρά τραυματισμένων ο θλιβερός απολογισμός αναμένεται να μεγαλώσει.

Τα σχολεία που λειτουργούσαν στο Χαλέπι ανακοίνωσαν πως θα κλείσουν για την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων, μετά τις «βάρβαρες αεροπορικές επιδρομές».

Ο δημοσιογράφος Yasser Al-rahil είπε στη βρετανική εφημερίδα πως οι επιθέσεις σε νοσοκομεία έχουν ως αποτέλεσμα πλήθος τραυματιών να πεθαίνουν λίγες ώρες μετά.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές αλλά αυτό είναι το πρόσωπο του πολέμου που ρημάζει για ακόμα έναν χρόνο τη Συρία.

ale01 ale02