Τον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στην παλιά πόλη της Τρίπολης, που χρονολογείται από το 1647 και είναι η παλιότερη ορθόδοξη εκκλησία στη Βόρεια Αφρική, λεηλάτησαν άγνωστοι τις μέρες αυτές. Την είδηση μετέφερε στον Μητροπολίτη Τριπόλεως, κ. Θεοφύλακτο, ο οποίος βρίσκεται από τα τέλη Ιουνίου στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας, Δημήτρης Αναστασίου.

Εκλάπη η λειψανοθήκη του προστάτη Αγίου, παλιά ευαγγέλια, δισκοπότηρα, εξαπτέρυγα, θυμιατά, ένα από τα οποία είχε χαρίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Αυτοί που τα έκλεψαν επικοινώνησαν με τον πρόεδρο της κοινότητας και του ζήτησαν χρήματα, για να τα επιστρέψουν.

Στην Τρίπολη της Λιβύης, από τις περίπου 20 οικογένειες Ελλήνων, έχουν απομείνει περίπου 12 άτομα, οι οποίοι τις τελευταίες πέντε μέρες έχουν αποκλειστεί στα σπίτια τους. Επί τρεις μέρες δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σημειώνονταν συχνά διακοπές νερού και ήταν δύσκολη και η τηλεφωνική επικοινωνία.

Σήμερα αποκαταστάθηκε μετά από έξι μήνες η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η επικοινωνία με τους έλληνες ομογενείς στη Βεγγάζη έχει διακοπεί. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απομείνει τρεις-τέσσερις Έλληνες, μαζί με τον πρόεδρο της εκεί κοινότητας, Μανδαλιό Κανάκη.