Τα περισσότερα παιδάκια λατρεύουν να παίζουν έξω από το σπίτι τους, όχι όμως και η 5χρονη Poppy Worthington.

Η μικρούλα τσίριζε κάθε φορά που η μητέρα της Rachel της πρότεινε να την πάει στις κούνιες ή τις τσουλήθρες. Οι απότομες κινήσεις της προκαλούσαν αίσθημα αγωνίας.

Η μητέρα της αποφάσισε να πάει την Poppy στο γιατρό, όταν η δασκάλα της της είπε ότι η μικρή χτυπούσε πάνω στις πόρτες και έπεφτε κάτω.

Μέσα σε λίγες μέρες είχε βγει η διάγνωση. Η Poppy είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση.

Τώρα πια η μικρούλα μπορεί να παίζει σαν όλα τα παιδιά της ηλικίας της!

«Η Poppy ανακάλυψε ένα μέρος της παιδικότητάς της που δε γνώριζε για πολύ καιρό. Μέχρι τη διάγνωση μπορούσε μόνο να καθίσει στις κούνιες αλλά δε μας επέτρεπε να την αγγίζουμε. Καθόταν στις τσουλήθρες αλλά δεν τις κατέβαινε. Δε μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε» είπε η μητέρα της.

«Μας έλεγε ότι οι παιδικές χαρές της προκαλούν ιλλίγους και ζάλη, αλλά νομίζαμε ότι είναι καπρίτσιο. Μετά άρχισε να είναι αδέξια, αλλά δε φανταστήκαμε ότι είναι κάτι σοβαρό. Ένα πρωινό την είδα που προσπαθούσε με κόπο να κατέβει τις σκάλες και ζήτησα από τη δασκάλα της να την παρακολουθήσει. Μου είπε ότι ήταν γενικά αδέξια, καθόταν πάνω σε άλλα παιδιά και πως δεν είχε αίσθηση του χώρου» πρόσθεσε.

Τότε την πήγε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί παρατήρησαν ότι η μικρή έγερνε προς τα αριστερά. Μέσα σε 24 ώρες είχε διαγνωστεί ο καρκίνος.

«Οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι ο καρκίνος δεν ήταν εγχειρήσιμος. Οι διαστάσεις του ήταν 1,9 εκατοστά με 1,4 εκατοστά και είχε μαζευτεί υγρό γύρω από τον εγκέφαλό της που της προκαλούσε απώλεια ελέγχου της ισορροπίας και ζάλη. Φοβηθήκαμε πολύ γιατί δε μας έδιναν πολλές ελπίδες».

Οι γιατροί αφαίρεσαν το υγρό από τον εγκέφαλό της αλλά δε μπορούσαν να αφαιρέσουν τον καρκίνο. Τους τελευταίους τρεις μήνες ο καρκίνος δεν έχει μεγαλώσει και οι γονείς της ελπίζουν όλα να πάνε καλά από εδώ και πέρα.