«Θα σταματήσει να είναι δακτυλοδεικτούμενος στον παράδεισο», είπε στο δικαστήριο η 50χρονη Yvonne Freaney η οποία στραγγάλισε το παιδί της με μια ζώνη για να το προστατεύσει από τον κοινωνικό ρατσισμό.

Η μητέρα συνολικά τεσσάρων παιδιών η οποία προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες της εξήγησε στο δικαστήριο πως ήταν υποχρεωμένη να το κάνει για να τον προστατεύσει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γελούσε τη στιγμή που τον σκότωνα. Τότε κατάλαβα ότι ήταν ευτυχισμένος. Έπρεπε να το κάνω. Στον παράδεισο θα σταματήσει να είναι δακτυλοδεικτούμενος. Τον σκότωσα γιατί φοβόμουν για το ποιος θα τον φρόντιζε.»

Ο μικρός Glen μπορούσε να περπατήσει, να τρέξει, να κάνει ποδήλατο και να επικοινωνεί πληκτρολογώντας σύμβολα. Ωστόσο, δεν μπορούσε να πηγαίνει μόνος του στην τουαλέτα και γι αυτό φορούσε πάνες.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο η συγκεκριμένη οικογένεια έχει προκαλέσει αρκετές φορές το ενδιαφέρον της τοπικής αστυνομίας για λόγους ενδοοικογενειακής βίας. Μάλιστα, ο πατέρας του Glen δήλωσε σε κοινωνικούς λειτουργούς : «Δέρνω τη γυναίκα μου και είμαι περήφανος για αυτό. Της αξίζει».

Η γυναίκα παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε ότι σκότωσε το γιο της, αφέθηκε ελεύθερη καθώς κρίθηκε ότι είναι ψυχικά άρρωστη.