Στη διάρκεια επιχείρησης που διεξήγαγαν απευθείας οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονταν σε πακιστανικό έδαφος στο πλαίσιο δέσμευσης της Ουάσινγκτον να συλλάβει ή να σκοτώσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν οπουδήποτε στον κόσμο σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, όπως επιβεβαίωσε το Πακιστάν.

Σε ανακοίνωση το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ο θάνατος του ηγέτη της αλ Κάιντα αποτελεί «ένα καίριο κτύπημα εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο και δείχνει την αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου και του Πακιστάν να πολεμήσει και να εξοντώσει την τρομοκρατία».

«Στη διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε με βάση πληροφορίες, ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στην περιφέρεια του Αμποταμπάντ. Η επιχείρηση αυτή διεξήχθη από τις αμερικανικές δυνάμεις, σύμφωνα με την πολιτική τους ότι ο μπιν Λάντεν θα εξοντωθεί σε επιχείρηση που πραγματοποιούν απευθείας οι αμερικανικές δυνάμεις, όπου και αν βρίσκεται στον κόσμο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Νωρίς το πρωί, ο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Πακιστανό πρόεδρο Ζαρντάρι για να τον ενημερώσει για την επιτυχία της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του μπιν Λάντεν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλι Ζαρντάρι συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο με τον πρωθυπουργό και τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν