Στην τελική ευθεία για τις εκλογές μπαίνει η Αυστραλία, σύμφωνα με εκτιμήσεις Αυστραλών πολιτικών αναλυτών, παρά το γεγονός ότι  δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία των εκλογών.

Στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, για λογαριασμό των κορυφαίων αυστραλιανών εκδοτικών συγκροτημάτων «News Limited» και «Fairfax», το  κυβερνών Εργατικό Κόμμα εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα τεσσάρων μονάδων απέναντι στο  Συνασπισμό Φιλελεύθερου και Εθνικού Κόμματος.

Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας «Nielsen» για τον όμιλο «Fairfax», η μεγάλη στροφή υπέρ του Εργατικού Κόμματος που σημειώθηκε αμέσως μετά την αντικατάσταση του Κέβιν Ραντ στην ηγεσία του κόμματος, παρουσιάζει μείωση, έπειτα από τις δύο εβδομάδες διακυβέρνησης της χώρας υπό τη νέα ηγέτιδα και Πρωθυπουργό, Τζούλια Γκίλαρντ.

Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία των δημοσκοπήσεων, οι ερωτηθέντες εμπιστεύονται περισσότερο το Εργατικό Κόμμα όσον αφορά στα θέματα της υγείας, της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος και των εργασιακών σχέσεων.

Ενώ σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων ο Συνασπισμός Φιλελεύθερου και Εθνικού Κόμματος θεωρείται ικανότερος ν’ αντιμετωπίσει ζητήματα όπως η οικονομία και τα επιτόκια.