Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την κυβερνητική του πορεία, παρά την παραπομπή του σε δίκη για συνέργεια σε εκπόρνευση ανηλίκων και κατάχρηση εξουσίας.

Οι δικηγόροι του «Καβαλιέρε» και η συμπολίτευση αναμένεται να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα στην διάθεσή τους για να σταματήσουν την δίκη του «Ρούμπι Γκέιτ».

Ο δικηγόρος του Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, δήλωσε ότι αν η δίκη αρχίσει μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και μέσα στον ερχόμενο Μάιο, με εκδίκαση της έφεσης τον Σεπτέμβριο.

Η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο γράφει ότι «ο Καβαλιέρε επιθυμεί να κυβερνήσει άλλο ένα χρόνο, παγώνοντας την καυτή αυτή υπόθεση, διότι ξέρει καλά ότι, στην φάση αυτή, τα γκάλοπ δεν είναι και τόσο ευνοϊκά».
Πράγματι δημοσκόπηση του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7 δείχνει ότι κεντροδεξιά και κεντροαριστερά, είναι ουσιαστικά ισοδύναμες, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών: και οι δυο μεγάλες παρατάξεις, συγκεντρώνουν το 42%, ενώ ο κεντρώος «Πόλος του Έθνους», είναι στο 10%.

Αυτό εξηγεί τους μέχρι τώρα δισταγμούς του «μίστερ τιβί» να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Όλη η αντιπολίτευση ζητά από τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης να παραιτηθεί. Ενώ και η Καθολική Εκκλησία, άσκησε κριτική στις δημόσιες και ιδιωτικές πρακτικές του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.