Οι κινεζικές αρχές ανανέωσαν την άδεια λειτουργίας της Google, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας εξέφρασαν φυσικά την ικανοποίησή τους γι’ αυτή την εξέλιξη, καθώς η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η σημαντικότερη αγορά στον τομέα του διαδικτύου στον κόσμο.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που εξασφαλίσαμε την ετήσια ανανέωση της άδειας λειτουργίας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στους χρήστες μας στην Κίνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Google είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στις αγορές και στους καταναλωτές τον Ιανουάριο με την ανακοίνωσή της ότι μπορεί να εγκαταλείψει την Κίνα, επειδή δεν θέλει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων στο διαδίκτυο.

Τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα η Google είχε αρχίσει να παραπέμπει τους επισκέπτες του κινεζικού ιστότοπού της σε αυτόν που διατηρεί στο Χονγκ Κονγκ, τα αποτελέσματα του οποίου δεν λογοκρίνονταν.

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα σταμάτησε να παραπέμπει αυτομάτως τους Κινέζους χρήστες προς τον ιστότοπο του Χονγκ Κονγκ, πράγμα που δείχνει σύμφωνα με αναλυτές, ότι η Google είναι πρόθυμη να συμβιβαστεί για να διατηρήσει τον ιστότοπό της στην Κίνα.