Προμήθειες για τη στήριξη των κοινοτήτων που επλήγησαν από τις νέες μεγάλες πλημμύρες στη Σρι Λάνκα, αποστέλλει η UNICEF που ανταποκρίθηκε στην πρώτη φάση των μεγάλων πλημμυρών.

Η τελευταία παρτίδα των προμηθειών περιλαμβάνει 19.000 σχολικά πακέτα (συμπεριλαμβάνουν τετράδια, στυλό, μολύβια) 10.600 ενισχυμένους μουσαμάδες, 60 βαρέλια με σκόνη λεύκανσης, 2.000 στρώματα ύπνου, δεξαμενές νερού (2.000 λίτρων, η κάθε μία), ταμπλέτες καθαρισμού νερού και παιδικά ρούχα (5.000 σετ).

Αυτή η νέα παρτίδα της βοήθειας ανεβάζει τη συνολική αξία των προμηθειών που έχουν σταλεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες από τη UNICEF στη Σρι Λάνκα για τις κοινότητες στα ανατολικά της χώρας, σε περισσότερα από 600.000 δολάρια.

Αυτές οι προμήθειες έχουν στόχο να βοηθήσουν τις οικογένειες να έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και τη διατήρηση ενός βασικού επίπεδου υγιεινής.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πληγεί από αυτή την τελευταία πλημμύρα η οποία επηρέασε τις κοινότητες που ζουν στα βόρεια και ανατολικά της χώρας. Σε πολλές περιοχές, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, καθώς σε αυτά έχουν καταφύγει οι πληγέντες.

Στις προμήθειες που έστειλε τον περασμένο μήνα περιλαμβάνονται: δεξαμενές νερού (1.000 λίτρων, η κάθε μία), είδη προσωπικής υγιεινής που θα διαρκέσουν για μια οικογένεια πέντε ατόμων για ένα μήνα, (που συμπεριλαμβάνουν πετσέτες, σαπούνια, οδοντόκρεμες και σκόνες καθαρισμού), ενισχυμένους μουσαμάδες, πλαστικούς κάδους, στρώματα ύπνου και καζάνια μαγειρέματος (έως και 150 λίτρων το ένα).

Σε τέτοιες συνθήκες τα παιδιά είναι μεταξύ των πλέον ευάλωτων. Πολλά δεν μπορούν να κολυμπήσουν και μερικά είναι πολύ αδύναμα για να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Οι σοβαρές πλημμύρες στη Σρι Λάνκα είναι εν μέρει αποτέλεσμα των επίμονων και έντονων βροχοπτώσεων σε περιοχές του νησιού από τις 26 Δεκεμβρίου του 2010.

Η βοήθεια της UNICEF παραδόθηκε στις τοπικές αρχές ώστε να διανεμηθούν τα αναγκαία στους εκτοπισμένους. Η υποστήριξη της UNICEF αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης και του ΟΗΕ να βοηθήσουν τις πληγείσες κοινότητες. Ο ΟΗΕ επανεξετάζει την έκτακτη έκκληση για χρηματοδότηση ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιούργησαν οι νέες πλημμύρες.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης)
τηλ.: 210-72 55 555 ή 6944-65 37 99