Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Καμάλα Χάρις, παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη στο Fox News, ένα κανάλι που παραδοσιακά στηρίζει τους Ρεπουμπλικανούς. Η συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ήταν γεμάτη ένταση, καθώς η Χάρις διασταυρώθηκε πολλές φορές με τον παρουσιαστή Μπρετ Μπέιερ, κυρίως πάνω σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικό.

Η συζήτηση έγινε σε έντονο ύφος, με συχνές διακοπές μεταξύ των δύο. Σε κάποιο σημείο, η Χάρις, εκνευρισμένη, είπε: «Θα ήθελα να ολοκληρώσω την απάντησή μου», προσπαθώντας να διαχειριστεί τις πιέσεις του παρουσιαστή. Ο Μπέιερ της έκανε συνεχώς ερωτήσεις για τα σύνορα και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα, ενώ η Χάρις απάντησε ασκώντας κριτική στον πρώην πρόεδρο Τραμπ, κατηγορώντας τον για την αντίθεσή του σε διακομματικό νομοσχέδιο για την ασφάλεια των συνόρων.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Χάρις βρέθηκε σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, υπερασπίζοντας την ψυχική υγεία του προέδρου Τζο Μπάιντεν και τα επιτεύγματά της ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Η παρουσία της στο Fox News αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το δίκτυο φιλοξενεί μερικούς από τους πιο σκληρούς επικριτές της, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανδρών ψηφοφόρων στηρίζει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ συμμετείχε σε εκδήλωση του Fox την ίδια μέρα, έχοντας ως κοινό αποκλειστικά γυναίκες, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη στήριξή του ανάμεσα στις γυναίκες ψηφοφόρους, καθώς υστερεί σε αυτό το κομμάτι του εκλογικού σώματος.

Προσπαθώντας να αποστασιοποιηθεί από τον Τζο Μπάιντεν, η Χάρις, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές του προέδρου, δήλωσε ότι η δική της προεδρία δεν θα αποτελεί συνέχεια της προεδρίας του Μπάιντεν, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Όσον αφορά την ψυχική ικανότητα του Μπάιντεν, η Χάρις τόνισε πως ο πρόεδρος διαθέτει την «κρίση» και την «εμπειρία» να κυβερνήσει, ενώ αμφισβήτησε τη καταλληλότητα του Τραμπ για το προεδρικό αξίωμα.