Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σε γαλλική εφημερίδα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βρήκαν ρωσικά όπλα «τελευταίας τεχνολογίας» σε έρευνες σε βάσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Ο Νετανιάχου τόνισε στην εφημερίδα Le Figaro, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, ότι σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 2006 μόνο ο λιβανικός στρατός επιτρέπεται να διαθέτει όπλα νότια του βασικού ποταμού Λιτάνι της χώρας.

«Ωστόσο, στην περιοχή αυτή, η Χεζμπολάχ έχει σκάψει εκατοντάδες σήραγγες και κρύπτες, όπου μόλις βρήκαμε μια ποσότητα ρωσικών όπλων τελευταίας τεχνολογίας», αναφέρει το γαλλικό δημοσίευμα τον Νετανιάχου.

«Ένας νέος εμφύλιος πόλεμος στον Λίβανο θα ήταν τραγωδία. Σίγουρα δεν είναι στόχος μας να προκαλέσουμε έναν. Το Ισραήλ δεν σκοπεύει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου», είπε ο Νετανιάχου στη Le Figaro.

«Ο μόνος μας στόχος είναι να επιτρέψουμε στους πολίτες μας που ζουν κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να αισθάνονται ασφαλείς», πρόσθεσε.