Μια φρικιαστική επίθεση από οκτώ ενυδρίδες δέχτηκε μια δρομέας που βγήκε σε πάρκο να τρέξει, γιατί τα ζώα σχεδόν την κατασπάραξαν, με αποτέλεσμα να τη βρουν μέσα σε μια λίμνη από το ίδιο της το αίμα.

Το περιστατικό έγινε στο πάρκο Tanjung Aru της Μαλαισίας, στην περιοχή Σαμπάχ, και στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο με τα ζώα να τρέχουν εκστασιασμένα στον χώρο, αναζητώντας τροφή.

Η New York Post έγραψε ότι περαστικοί έτρεξαν στη γυναίκα, για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δεχτεί δαγκώματα -ορισμένα βαθιά- σχεδόν σε όλο της το σώμα, από το κεφάλι μέχρι τα χέρια και τα πόδια.

Βίντεο με τα ζώα που επιτέθηκαν στη γυναίκα:

Στο σημείο κλήθηκε η τοπική υπηρεσία προστασίας της άγριας ζωής και μετά από έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ενυδρίδες αναζητούσαν τροφή και για αυτό ευθύνεται ο κόσμος που ταΐζει τα άγρια ζώα. Συγκεκριμένα, επειδή αρκετοί προσέφεραν φαγητό στα ζώα, προκειμένου να τους πλησιάσουν και να παίξουν, εκείνα συνδύασαν τον άνθρωπο με το φαΐ.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν μελλοντικές επιθέσεις οι ειδικοί ύψωσαν έναν τεράστιο φράκτη στο πάρκο, για να διασφαλίσουν ότι δεν θα εισβάλει ξανά κάποιο άγριο ζώο.

Παράλληλα, προχώρησαν σε εκστρατεία ενημέρωσης των ντόπιων και τοιχοκόλλησαν προειδοποιήσεις, για να μην ταΐζει ο κόσμος τα ζώα και ιδιαίτερα τα άγρια, ώστε να μην επαναληφθούν τραγικά φαινόμενα, όπως το παραπάνω.