Οι Αρχές της Ρωσίας κατέστειλαν τελικά την εξέγερση των τρομοκρατών του ISIS στη φυλακή του Βόλγκογκραντ, κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκαν τέσσερις φρουροί.

Συγκεκριμένα, τα φυλακισμένα μέλη του ισλαμικού χαλιφάτου εκτέλεσαν επί τόπου τρία άτομα, ενώ το τέταρτο υπέκυψε στα τραύματά του, όταν απελευθερώθηκε, καθώς είχε βασανιστεί άγρια.

Το BBC ανέφερε σε δημοσίευμα ότι οι τρομοκράτες ζητούσαν ελικόπτερο και 2 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, κρατώντας ομήρους ορισμένους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Επίσης, δημοσίευσαν βίντεο στα social media με τις δολοφονίες των τριών φρουρών, ενώ άφησαν τους ομήρους ελεύθερους ύστερα από διαπραγματεύσεις με τις ρωσικές αρχές.

Τελικά, έγινε χρήση της ρωσικής εθνοφυλακής (Rosgvardia), με ελεύθερους σκοπευτές της να σκοτώνουν τους τρομοκράτες που εξεγέρθηκαν στη φυλακή. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι κατάφεραν να διαφύγουν, όπως και κρατούμενοι που δεν συμμετείχαν στην εξέγερση.

«Στην ΙΚ-19 της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας της Ρωσίας για την περιοχή του Βόλγκογκραντ, τέσσερις εγκληματίες πήραν ομήρους οκτώ υπαλλήλους των φυλακών και τέσσερις κατάδικους», ανέφερε ανακοίνωση της Rosgvardia.

«Οι εγκληματίες προκαλώντας διαφορετικής σοβαρότητας τραύματα μαχαίρωσαν τους τέσσερις υπαλλήλους, τρεις από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι τέσσερις που αντιστάθηκαν νοσηλεύτηκαν, ένας εκ των οποίων πέθανε στο νοσοκομείο», καταλήγει η ανακοίνωση.