Ιταλοί ερευνητές χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνική με ακτίνες Χ και με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, χρονολογούν το υλικό της Ιεράς Σινδόνης ότι κατασκευάστηκε την εποχή του Ιησού πριν από περίπου 2.000 χρόνια.

Η Σινδόνη του Τορίνο ή Ιερά Σινδόνη είναι ένα κομμάτι λινό ύφασμα πάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα, και η τοποθέτηση του πάνω στο ύφασμα πιστεύεται ότι ταιριάζει σε σώμα που έχει σταυρωθεί και τραυματιστεί.

Έχει αποτελέσει πηγή διαμάχης μεταξύ της θρησκευτικής και της επιστημονικής κοινότητας για πολλά χρόνια, καθώς υποστηρίζεται ότι πρόκειται για το σάβανο στο οποίο εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού, μετά την αποκαθήλωσή του από τον Σταυρό, ενώ σύμφωνα με κάποιες επιστημονικές μελέτες αποτελεί απλώς ανθρώπινο κατασκεύασμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, δημιουργήθηκε η μορφή που αποτυπώνεται πίσω από αυτήν, δηλαδή η εικόνα με «το πρόσωπο του Ιησού».

Το αποτέλεσμα που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της ΑΙ υποδηλώνει ότι ο Χριστός ήταν λευκός, με γενειάδα και σημάδια από αγκάθια στο πρόσωπό του.