Έναν ευφάνταστο τρόπο σκαρφίστηκαν τα καρτέλ του Μεξικού, για να περάσουν κρυφά δύο τόνους μεθαμφεταμίνης στις ΗΠΑ, καθώς μεταμφίεσαν σε καρπούζια το παράνομο εμπόρευμα, αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, οι ναρκέμποροι έντυσαν συνολικά 1.220 συσκευασίες με πλαστικό που ήταν βαμμένο στα χρώματα του καρπουζιού, ενώ φρόντιζαν να συσκευάσουν τα ναρκωτικά στο αντίστοιχο σχήμα. Παράλληλα, τα τοποθέτησαν ανάμεσα σε αληθινά καρπούζια, ώστε η εμφάνιση να ξεγελάει το μάτι από μακριά.

Ωστόσο, η προσπάθεια των καρτέλ δεν απέδωσε καρπούς, καθώς συνοριοφύλακες των Ηνωμένων Πολιτειών σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό, που μετέφερε το εμπόρευμα, με τον οδηγό να ομολογεί τα πάντα κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Το βρετανικό δημοσίευμα σημείωσε ότι τους τελευταίους μήνες τα καρτέλ του Μεξικού έχουν αλλάξει τους τρόπους μεταφοράς των ναρκωτικών.

Μέχρι πρότινος τοποθετούνταν συνήθως σε φορτία με μπανάνες, αλλά πλέον χρησιμοποιούνται και άλλα τρόφιμα, με στόχο να περάσουν απαρατήρητα.

Παραδείγματος χάριν, τον προηγούμενο μήνα στις ΗΠΑ εντοπίστηκαν ναρκωτικά μέσα σε φορτίο με σέλινα, αλλά και σε συσκευασίες με τυρί τσένταρ.