Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εξολόθρευσε τον Μοχάμεντ Ντέιφ, διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε το συγκρότημα όπου κρυβόταν ο Ντέιφ και μαζί του σκοτώθηκαν και άλλοι μαχητές της οργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ντέιφ είχε γίνει στόχος αεροπορικής επιδρομής στις 13 Ιουλίου, όταν ο ισραηλινός στρατός είχε χτυπήσει κτίριο στη νότια Λωρίδα της Γάζας όπου βρισκόταν ο Ντέιφ και ο Ραφάα Σαλαμέχ, διοικητής της Ταξιαρχίας Χαν Γιούνις της Χαμάς.

Η Χαμάς δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ισραήλ την ώρα που στην Τεχεράνη γινόταν η κηδεία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Ο Ντέιφ θεωρείται ότι ήταν από τους εγκεφάλους της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα, ο οποίος τώρα βρίσκεται στην 300ή ημέρα του.

Μια από τις κυρίαρχες προσωπικότητες της Χαμάς, ο Ντέιφ ανήλθε στις τάξεις της οργάνωσης μέσα σε 30 χρόνια, αναπτύσσοντας το δίκτυο σηράγγων της και την τεχνογνωσία της στην κατασκευή βομβών.

Για δεκαετίες βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Ισραήλ με τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα και θεωρείται προσωπικά υπεύθυνος για τους θανάτους δεκάδων Ισραηλινών σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας.