Μια μυστηριώδης βολίδα φώτισε τον νυχτερινό ουρανό από την Καλιφόρνια έως το Τέξας την περασμένη εβδομάδα.

Πλάνα που παρουσίασε το NBC 7 δείχνουν την φωτεινή μπάλα να εκτοξεύεται αργά στον ουρανό, ακολουθούμενη από μια εξίσου φωτεινή ουρά πάνω από το σπίτι της Rebecca Woods στο San Marco, έξω από το San Diego.

«Η κάμερά μας είναι στραμμένη προς το νότο και το αντικείμενο πέταξε από τα δυτικά προς τα ανατολικά», είπε η Woods.

«Πρώτα σκέφτηκα ότι μπορεί να πρόκειται για μια εκτόξευση της Starlink επειδή αυτή είναι η ακριβής τροχιά που έχω δει σε προηγούμενες εκτοξεύσεις της, αλλά δεν είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο», αναφέρει.

Όπως αναφέρει η nypost η American Meteor Society έλαβε 34 αναφορές για βολίδα στις 25 Ιουλίου από την Καλιφόρνια, το Μεξικό και μέχρι το Τέξας.

Βίντεο και φωτογραφίες του αντικειμένου στον ιστότοπο του οργανισμού δείχνουν τη φλεγόμενη λευκή μπάλα να διασχίζει αργά τον ουρανό.

Ο Eric Sandquist, καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος του Τμήματος Αστρονομίας της Πολιτείας του Σαν Ντιέγκο, πιστεύει ότι πρόκειται για ιαπωνικά διαστημικά σκουπίδια.

«Πιστεύεται ότι είναι ένας ιαπωνικός ενισχυτής πυραύλου από την εκτόξευση το 2010», είπε στο NBC 7.

Η τροχιά της βολίδας από τη δύση προς την ανατολή «ενισχύει την ιδέα ότι ήταν ένα αντικείμενο σε τροχιά που επανήλθε», είπε ο Sandquist, σημειώνοντας ότι οι περισσότερες εκτοξεύσεις πηγαίνουν προς τα ανατολικά για να χρησιμοποιήσουν την περιστροφή της Γης.

Είπε επίσης ότι η αργή ταχύτητα του αντικειμένου υποδηλώνει ότι πιθανότατα δεν ήταν μετεωρίτης, ο οποίος θα ταξίδευε πολύ πιο γρήγορα.

Ένας μάρτυρας στο Νέο Μεξικό ανέφερε ότι είδε το αντικείμενο να διαλύεται.

Η αστυνομία του Σαν Ντιέγκο επιβεβαίωσε ότι το θέαμα δεν ήταν μέρος της Comic Con, η οποία έγινε στην πόλη το περασμένο Σαββατοκύριακο.