Έναν παράξενο τρόπο βρήκε ένας κλέφτης στην Καλιφόρνια για να αποσπάσει όπλα από ένα κατάστημα. Ο δράστης άνοιξε μια τρύπα σε τοίχο του οπλοπωλείου, μπήκε μέσα κι κατάφερε να φύγει με 50 πιστόλια ανενόχλητος.

Τώρα η τοπική αστυνομία και οι ομοσπονδιακές αρχές τον κυνηγούν.

Ο άγνωστος διαρρήκτης χτύπησε το Foothill Firearms, ένα οπλοπωλείο σε εμπορικό κέντρο στο Νιούκαστλ, περίπου στις 1:20 π.μ. τη Δευτέρα, όπως δήλωσε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Placer στο KCRA 3 στο Σακραμέντο.

Ο διαρρήκτης χρειάστηκε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες για να τελειώσει την τρύπα, μπαίνοντας μέσα περίπου στις 4 π.μ., ανέφερε το δίκτυο. Στη συνέχεια άρπαξε δεκάδες πιστόλια, τα έβαλε σε δύο τσάντες και έφυγε με ένα αυτοκίνητο όπως αναφέρει η New York Post.

Ο κλέφτης – τον οποίο κατέγραψε η κάμερα κατά τη διάρκεια της διάρρηξης – ενεργοποίησε το σύστημα συναγερμού καθώς έφευγε, γεγονός που έφερε τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη. Ωστόσο, η αστυνομία δεν περιέγραψε τον ύποπτο ή το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Ένας από τους ιδιοκτήτες του οπλοπωλείου δήλωσε στο σταθμό ότι ελπίζει το σύστημα παρακολούθησης του καταστήματος με 17 κάμερες να βοηθήσει τους ερευνητές – στους οποίους περιλαμβάνονται πλέον και μέλη του ομοσπονδιακού Γραφείου Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών – να συλλάβουν τον ύποπτο.

Τα κλεμμένα όπλα έχουν προστεθεί σε ένα μητρώο – έτσι ώστε αν κάποιος χρησιμοποιήσει ένα από αυτά, να μπορεί να το εντοπίσει στη διάρρηξη, δήλωσε το δίκτυο.

πηγή εικόνας: KCRA