Διαφορετικό χαρακτήρα είχαν οι χθεσινές ταραχές στην Αίγυπτο σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι διαδηλωτές στο Κάιρο δεν αρκέστηκαν να σχηματίσουν μικρές ομάδες και να φωνάζουν αλλά ενώθηκαν με άλλους και πραγματοποίησαν πορείες με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην μπορεί να τους σταματήσει.
Ο υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Αντλι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν είχε αντίρρηση να γίνουν συγκρατημένες διαδηλώσεις από μικρές ομάδες. Αλλά οι μαζικές και ανεξέλεγκτες διαδηλώσεις προς την Πλατεία Ταχρίρ ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό και επικίνδυνο.
Διαφορετική ήταν και η οργάνωση των διαδηλώσεων, θυμίζοντας Τυνησία, αλλά και Ιράν το 2009. Στις διαδηλώσεις που έγιναν σε αρκετές πόλεις έλαβε μέρος μια αυθόρμητη συμμαχία φοιτητών, ανέργων, βιομηχανικών εργατών, διανοουμένων, φιλάθλων και γυναικών, που επικοινωνούσαν μέσω Twitter και Facebook.
Η αστυνομία δεν μπορούσε να τους παρακολουθήσει και όπως είναι φυσικό, κατέφυγε στη βία. Σχολιάζοντας τα γεγονότα στην Αίγπυτο, ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιλβάν Σαλόμ εξέφρασε την ελπίδα ότι τα προβλήματα αυτά δεν θα έχουν επιπτώσεις στις σχέσεις της με το Ισραήλ.
Παραδέχτηκε πως η κατάσταση στην Αίγυπτο δεν είναι εύκολη επισημαίνοντας πως τα σημερινά προβλήματα σε αρκετές αραβικές χώρες δεν συνδέονται με την ισραηλινο-παλαιστινιακή διαμάχη.