Ένας επίδοξος εκτελεστής, πυροβόλησε 8 φορές εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ από μια προφανή θέση, την οποία κάποιοι συγκεντρωμένοι είχαν εντοπίσει, αφήνοντας το αμερικανικό έθνος, γεμάτο ερωτήματα: Πώς οι μυστικές υπηρεσίες άφησαν κάτι τέτοιο να συμβεί;

Η πίεση, σύμφωνα με τη New York Post, έχει ήδη ενταθεί ιδιαίτερα στην επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας, Κίμπερλι Τσιτλ ώστε να δώσει απαντήσεις για την απόπειρα δολοφονίας ενάντια στον πρώην πρόεδρο Τραμπ, με τους ειδικούς να κριτικάρουν τις κινήσεις των πρακτόρων του FBI καθώς δυσκολεύονταν να προστατεύσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρώην πράκτορας του FBI, ο οποίος πλέον έχει θέση σχολιαστή στο Fox News, ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, είχε αιτηθεί αύξηση της ασφάλειάς του, ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση χωρίς όμως να εισακουστεί. «Υπήρξαν επανειλημμένα αιτήματα για αύξηση της ασφάλειας, όχι μόνο στις κατοικίες του Τραμπ αλλά και στο πλευρό του ίδιου του υποψηφίου προέδρου» ανέφερε ο Νταν Μπονγκίνο.

Παράλληλα στα social media, δεν είναι λίγα τα σχόλια σε φωτογραφίες που απεικονίζουν τους πράκτορες που σπεύδουν στη σκηνή μετά τους πυροβολισμούς, δυσκολεύονται όμως πρώτα να βγάλουν τα όπλα τους, έπειτα να προστατέψουν τον Ντόναλντ Τραμπ και στο τέλος να τον βάλουν στο αμάξι ώστε να αποχωρήσουν.

Παράλληλα πηγές των δυνάμεων επιβολής του νόμου, υποστήριζαν ότι η κίνηση των Μυστικών Υπηρεσιών να μεταφέρουν τον Τραμπ από το πλάι της σκηνής, αντί από το πίσω μέρος της, τον άφησε εκτεθειμένο σε πιθανό δεύτερο δράστη. «Η εκκένωση δεν πήγε καλά» αναφέρει και ο Μπονγκίνο.

Βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, ισχυρίστηκε δημοσίως ότι «πολύ αξιόπιστες πηγές» τον ενημέρωσαν πως είχε υπάρξει αίτημα από το στρατόπεδο του Τραμπ για αύξηση της ασφάλειάς του. Ο ίδιος σημείωσε πως ήταν ο Αλεχάντρο Μαγιόρκας, υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που απέρριψε το σχετικό αίτημα. Ο εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Άντονι Γκουλιέλμι, διέψευσε τη σχετική φημολογία.

«Υπάρχει ένας ψευδής υπαινιγμός ότι η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε αυξημένη ασφάλεια και το αίτημά της δεν έγινε δεκτό. Απολύτως ψευδές» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twiter. «Αντίθετα» συνέχισε «προσθέσαμε πηγές και τεχνολογία και δυνατότητες στους αυξημένους ρυθμούς» ανέφερε ο ίδιος.