Στις καρδιές των Γιαπωνέζων φαίνεται πως μπήκε για τα καλά η γραφή της Τόγιιο Σιμπάτα, της 99χρονης ποιήτριας που καταπιάνεται με την αγάπη, τα όνειρα και την ελπίδα και μάλλον τα καταφέρνει πολύ καλά καθώς η ποιητική συλλογή της έγινε μπεστ σέλερ.

«Don’t be Too Frustrated», είναι ο τίτλος της πρώτης ανθολογίας της Σιμπάτα, η οποία άρχισε να γράφει στα… 92 της χρόνια.

«Είμαι ζωντανή σ’ αυτήν την ηλικία χάρη στην υποστήριξη από την οικογένειά μου, τους φίλους, τους ανθρώπους που με φροντίζουν και τους γιατρούς, και μεταμορφώνω την ευγνωμοσύνη μου σε π[οίηση για να τους πω “ευχαριστώ”, λέει η Σιμπάτα που θα τα εκατοστήσει τον Ιούνιο.

Η ποιητική συλλογή της περιλαμβάνει 42 ποιήματα, μεταξύ αυτών κομμάτια με μηνύματα όπως «ο καθένας είναι εξίσου ελεύθερος να ονειρευτεί» και «Μην προσπαθείς πάρα πολύ», και υπήρξε το πιο δημοφιλές βιβλίο στην κατάταξη του Oricon για δύο εβδομάδες. Παράλληλα, ήταν μεταξύ των 10 τοπ μπεστ σέλλερς του 2010 σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Touhan, έναν από τους μεγαλύτερους στην Ιαπωνία.