Βέλγιο και Γαλλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Ντίσελντορφ με φόντο μια θέση στα προημιτελικά του Euro 2024.

Βέβαια, η «μάχη» ανάμεσα στις δύο χώρες έχει ήδη ξεκινήσει. Ο δήμαρχος της πόλης Βερβίκ στη δυτική Φλάνδρα αποφάσισε να κλείσει τη γέφυρα που ενώνει το Βέλγιο με την Γαλλία και την πόλη Βερβίκ Σουντ.

Ο Γιούρκο Κάσιερ που είναι ο Βέλγος δήμαρχος ανακοίνωσε την απόφαση του και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή.

«Οι Γάλλοι είναι περισσότερο σωβινιστές από εμάς. Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας ότι μετά από μία νίκη της Γαλλίας τους αρέσει να προκαλούν «τους μικρούς Βέλγους» και να τους πειράζουν από τα αυτοκίνητά τους. Έρχονται εδώ με τα αυτοκίνητά τους και οδηγούν σε όλη την πόλη, κορνάρουν και βγαίνουν και χορεύουν στον δρόμο. Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό και να μην προκαλέσουν τους κατοίκους να κάνουν ανόητα πράγματα».

Η γέφυρα θα αποκλειστεί για τα αυτοκίνητα από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν την έναρξη του ματς ανάμεσα σε Βέλγιο και Γαλλία για το Euro 2024 και θα ανοίξει ξανά στις 6 το πρωί της Τρίτης.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και κατά την διάρκεια του αγώνα Γαλλίας-Βελγίου για το Μουντιάλ του 2018. Τότε οι Γάλλοι είχαν κερδίσει 1-0.