Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, έχει αφοσιωθεί στην οικογένειά της τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι αξιωματούχοι του παλατιού έχουν «πλημμυρίσει» από δεκάδες χιλιάδες ευχετήριες κάρτες, μετά την αποκάλυψή της πως έχει καρκίνο, σύμφωνα με τη «Mail».

Και ενώ η εμφάνιση της Κέιτ κάπου έξω με την οικογένειά της θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένα θετικό σημάδι από πολλούς, το Παλάτι του Κένσινγκτον τόνισε ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο και χώρο για να ανακάμψει. Τον Μάρτιο η πριγκίπισσα με ένα συγκινητικό βίντεο αποκάλυψε ότι είχε ξεκινήσει προληπτική χημειοθεραπεία. Ακολούθησε μια «έκρηξη» υποστήριξης από το βρετανικό κοινό.

Η πριγκίπισσα δήλωσε τότε πως αποσύρεται από τις δημόσιες υποχρεώσεις της, για να επικεντρωθεί στην ανάρρωσή της, καθώς και στην προστασία της οικογένειάς της. Η υποστήριξη του κόσμου συνεχίστηκε και οι υπεύθυνοι αλληλογραφίας του παλατιού είπαν πως «συγκινήθηκαν πάρα πολύ από την αγάπη και τη στοργή που δείχνει ο κόσμος στη 42χρονη Κέιτ, κατά τη διάρκεια της περιπέτειας που περνά».

Ο όγκος της αλληλογραφίας ήταν κατά καιρούς δύσκολα διαχειρίσιμος, αλλά το προσωπικό στοχεύει να απαντήσει σε όλους όσοι έστειλαν γράμμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλες οι επιστολές προς τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας εξετάζονται από το ταχυδρομείο του παλατιού.

Σε μια συνηθισμένη εβδομάδα το παλάτι μπορεί να λαμβάνει έως και 1.000 γράμματα, αλλά από τον Μάρτιο και μετά ο αριθμός των επιστολών ξεπερνά κατά πολύ αυτόν τον αριθμό.

Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που θέλουν την πριγκίπισσα να είναι η «κινητήριος δύναμη» πίσω από το ίδρυμα «Royal Foundation Business Taskforce for Early Childhood», εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον έσπευσε να τονίσει ότι η είδηση ​​δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι η Κέιτ επιστρέφει στα καθήκοντά της.

«Δεν έχει αναλάβει καθόλου δημόσιες υποχρεώσεις για φέτος», ανέφερε χαρακτηριστικά στη «Mail».

Το ότι στηρίζει το συγκεκριμένο ίδρυμα «είναι μια σαφής δέσμευση που έχει αναλάβει», σημειώνει ο αξιωματούχος στο βρετανικό μέσο. Ωστόσο, όπως επισημαίνει «αυτή θα συνεχιστεί όταν επιστρέψει στη δουλειά. Αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά τώρα είναι ότι χρειάζεται χώρο και χρόνο, για να ανακάμψει. Θα επιστρέψει στη δουλειά όταν θα πάρει το πράσινο φως από τους γιατρούς».