Τα σκήπτρα από τον 82χρονο πατέρα της στην ηγεσία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου παίρνει η Μαρίν Λεπέν, η οποία αναδείχτηκε νέα πρόεδρος του κόμματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διέρρευσαν.
Εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης που αναμένεται να γίνει σήμερα, πηγές αναφέρουν ότι η νίκη της Μαρίν Λεπέν ήταν «καθαρή» έναντι του βασικού διεκδικητή της προεδρίας του FN, Μπρούνο Γκολνίς.

Η κόρη του Ζαν Μαρί Λεπέν, πιθανότατα θα είναι υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012 και ήδη ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως ίσως εξεταστεί το ενδεχόμενο το κόμμα της να συνεργαστεί με αυτό του Νικολά Σαρκοζί, κάτι που προς το παρόν οι ηγεσίες τους αποκλείουν. Η δημοτικότητα του Σαρκοζί έχει πέσει κάτω από το 30%.

Ο πατέρας της Λεπεν είχε αποτύχει και τις πέντε φορές που είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αλλά το γεγονός ότι το κόμμα της ακροδεξιάς καταφέρνει να συγκεντρώνει σταθερά γύρω στο 15% των ψήφων του έχει δώσει βαρύτητα στο πολιτικό σκηνικό. Κατά δημοσκοπήσεις, η Λεπέν αναμένεται να συγκεντρώσει 12-14% εάν διεκδικήσει την προεδρία του χρόνου.