Επιστήμονες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν ότι το γάλα της καμήλας είναι τόσο υγιεινό, όσο το μητρικό.
Το θετικό του γάλατος της καμήλας είναι ότι μπορούν να το καταναλώσουν άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη διότι δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις και έχει υψηλή περιεκτικότητα ινσουλίνης.
Πέρα από το ότι έχει παρόμοια σύνθεση με αυτή του μητρικού έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.
Το γάλα καμήλας αναμένεται να γίνει η νέα μόδα και να κατακλύσει τα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ.