Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο αιγύπτιος ομόλογός του Χόσνι Μουμπάρακ συζήτησαν σήμερα σε συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων, τις σχέσεις των δυο χωρών τους και τα μέσα για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε αδιέξοδο.

«Αναφερθήκαμε στις πρωτοβουλίες που είναι δυνατόν να ληφθούν», τόνισε ο Μουμπάρακ μετά το τέλος της 45λεπτης συνομιλίας του με τον γάλλο πρόεδρο.

Ερωτηθείς, εάν θα υπάρξει πιθανή παρέμβαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επανέναρξη του ισραηλοπαλαιστινιακού διαλόγου ο αιγύπτιος πρόεδρος ανέφερε ότι η υπόθεση αυτή είναι «πρόωρη».

«Υπάρχουν τώρα έμμεσες διαπραγματεύσεις», τόνισε και επισήμανε ότι «εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, μπορούμε πιθανώς στην περίπτωση αυτή να απευθυνθούμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας».

Από την πλευρά του ο Νικολά Σαρκοζί έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες μέσα στο Φθινόπωρο για να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.