Οι Aviv (54 ετών), Livnat (49 ετών), Rotem (19 ετών), Yonatan (17 ετών) και Yiftach (15 ετών) Kutz δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς στο σπίτι τους στο Κφαρ Άζα στις 7 Οκτωβρίου 2023. Μια ολόκληρη οικογένεια αφανίστηκε, γράφουν οι Times of Israel.

Αφού αρχικά συγκαταλέγονταν στους αγνοούμενους, οι γείτονες από το κιμπούτς τους βρήκαν μαζί σε ένα κρεβάτι, με τον πατέρα Aviv να τους έχει στην αγκαλιά του, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Livnat, η οποία θα γιόρταζε τα 50α γενέθλιά της αυτόν τον μήνα, γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ. Ήταν γραφίστρια που ξεκίνησε μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία με την ονομασία Workshop, η οποία ενσωμάτωσε την αρχαία χειροτεχνία στα σχολικά προγράμματα στην περιοχή Shaar Hanegev στο νότιο Ισραήλ.

Ο Aviv ήταν αναπληρωτής διευθυντής μιας εταιρείας συμβούλων και ασχολήθηκε επίσης με γεωργικές εργασίες.

Η κόρη του Rotem ήταν στρατιώτης και εκπαίδευε νεοσύλλεκτους. Οι γιοι Yonatan και Yiftach ήταν μαθητές στο οικοτροφείο Kfar Hayarok στη Ramat Hasharon και παίκτες μπάσκετ στο πρόγραμμα νεολαίας της Hapoel. Ονειρεύονταν να γίνουν επαγγελματίες.

«Ήταν όλοι τους καταπληκτικά παιδιά με τεράστιες καρδιές. Είχαν ολόκληρη τη ζωή μπροστά τους», δήλωσε η θεία τους Adi Levy Salama σε μέσο ενημέρωσης.

Η Salama ανέφερε ότι η οικογένεια είχε επιστρέψει στο Κφαρ Άζα μετά από αρκετά χρόνια στη Βοστώνη.

«Την ημέρα που δολοφονήθηκαν, υποτίθεται ότι θα τους επισκεπτόμασταν. Ο Aviv διοργάνωσε ένα ετήσιο φεστιβάλ χαρταετού κατά μήκος του φράχτη με τη Γάζα για να τους δείξουμε ότι θέλουμε απλώς να ζήσουμε ειρηνικά», είπε.