Καθώς ο Σεπτέμβριος φεύγει, το φετινό φθινόπωρο μπήκε με άγριες διαθέσεις. Στην Ελλάδα, οι κακοκαιρίες είχαν ως αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές να καταστραφούν ολοσχερών, ενώ παγκοσμίως, η εικόνα είναι παρόμοια.  Ωστόσο, διάφορα γεγονότα δίνουν μια άλλη οπτική στην γκρίζα καθημερινότητα.

Διαδηλώσεις, αγώνες και πανηγυρισμοί έγιναν παγκοσμίως αυτή την εβδομάδα, χαρίζοντας όμορφα κλικ στους φωτορεπόρτερ. Παρακάτω, ακολουθούν οι στιγμές που αξίζουν την προσοχή του κόσμου χάρη στη σπουδαιότητα και σημαντικότητα των γεγονότων.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Βόλος: Για άλλη μια φορά στο μάτι της κακοκαιρίας

Για άλλη μια φορά, ο Βόλος δέχτηκε μεγάλες ποσότητες νερού, εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias. Χωρίς να έχουν ορθοποδήσει από τις πληγές που άφησε η κακοκαιρία Daniel, οι κάτοικοι του Βόλου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν άλλη μια καταστροφή. Ειδικότερα, οι κάτοικοι στην Αγριά, είδαν τις περιουσίες του να πλημμυρίζουν και τα αυτοκίνητά τους να παρασύρονται στη θάλασσα. Δυστυχώς, οι δυσκολίες στον θεσσαλικό κάμπο συνεχίζονται.

Βρετανία: Βανδαλισμός φύσης και πολιτισμού ταυτόχρονα

Ένα σπουδαίο αξιοθέατο της Βρετανίας, γνωστό και ως το δέντρο του Ρομπέν των Δασών, βανδαλίστηκε. Το μόνο που έχει να θυμίζει το δέντρο, που είχε αναγορευθεί «δένδρο της χρονιάς» το 2016, είναι οι ρίζες του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Sycamore Gap κόπηκε με πριόνι, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των θυτών.

ΗΠΑ: Σοβαρό πρόβλημα με τη φαιντανύλη αντιμετωπίζουν οι πολιτείες

Ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland συνοδευόμενος από τη Διοικήτρια της Υπηρεσίας Επιβολής Ναρκωτικών των ΗΠΑ Anne Milgram, κοιτάζει φωτογραφίες χιλιάδες ανθρώπων που πέθαναν από ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Ετήσιας Οικογενειακής Συνόδου Κορυφής για τη Φαιντανύλη στα κεντρικά γραφεία της DEA στην Ουάσινγκτον. Ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν σοβαρό πρόβλημα, ειδικότερα με τον εθισμό στη φαιντανύλη. «Εμπνέομαι κάθε μέρα από τις οικογένειες που μετέτρεψαν τη θλίψη και τον πόνο τους σε δράση, δουλεύοντας ακούραστα για να αποτρέψουν άλλες οικογένειες να υποστούν την αδιανόητη απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου από ναρκωτικά», είπε η Milgram.

Μεξικό: Γυναίκες διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους

Οι γυναίκες στο Μεξικό βγήκαν στους δρόμους; προκειμένου να διαφυλάξουν το δικαίωμά τους στην ασφαλή έκτρωση. Χιλιάδες γυναίκες συμμετείχαν στη διαδήλωση για τα δικαιώματα των αμβλώσεων κατά τη διάρκεια της Ημέρας για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων στη χώρα. Με καπνογόνα και πλακάτ, οι γυναίκες φώναξαν και τραγούδησαν υπό τους ήχους των τυμπάνων που χτυπούσαν δυνατά.

Αργεντινή: Τις μεγαλύτερες χαρές δίνει το ποδόσφαιρο

Οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς της Αργεντινής ζητωκραυγάζουν και ανάβουν φωτοβολίδες καθώς περιμένουν την έναρξη του ημιτελικού αγώνα ποδοσφαίρου Copa Libertadores με την Παλμέιρας της Βραζιλίας στο στάδιο Bombonera στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ο αγώνας έληξε σε ισοπαλία, άρα, οι οπαδοί και από τις δύο ομάδες γύρισαν χαρούμενοι.

Κίνα: Συνεχίζονται οι αγώνες

Οι 19οι Ασιατικοί Αγώνες στο Hangzhou συνεχίζονται. Στη φωτογραφία φαίνεται ο αγώνας ξιφασκίας ανάμεσα στον Κινέζο Liang Jianhao, που αγωνίζεται εναντίον του Νοτιοκορεάτη Kim Junho κατά τη διάρκεια του ομαδικού τελικού ξιφασκίας σπάθης ανδρών. Ο Kim Junho της Νότιας Κορέας νίκησε τον Liang Jianhao της Κίνας και έτσι έληξε ένας ακόμα εντυπωσιακός αγώνας.