Νέα συναρπαστικά στοιχεία από την εξερεύνηση του διαστήματος φέρνει στο φως το γιγαντιαίο τηλεσκόπειο Webb. Ένας εξωπλανήτης, ο Κ2-18Β που βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη του άστρου Κ2-18 και απέχει 120 έτη φωτός από τη Γη, μπορεί όχι μόνο να έχει ωκεανούς νερού, αλλά και ζωή.
Ο εξωπλανήτης Κ2-18Β είναι περίπου 8,5 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το τηλεσκόπειο Webb, διαθέτει άφθονο μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρά του και διαθέτει στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποστήριξη της ζωής, όπως το νερό.
Τα πρώτα σημαντικά ευρήματα είχαν καταγραφεί από το τηλεσκόπιο Hubble και παρουσιάστηκαν σε σχετική μελέτη τον Σεπτέμβρη του 2019. Αυτά βοήθησαν τους επιστήμονες να «εισέλθουν» με το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο Webb στον K2-18Β για περαιτέρω μελέτη.
Οι επιστήμονες. μεταξύ άλλων, ανακάλυψαν και ένα πολύ ειδικό μόριο, που ονομάζεται διμεθυλοσουλφίδιο, μπορεί να υπάρχει στον K2-18Β. Σύμφωνα με τη NASA, πρόκειται για ένα μόριο που παράγεται μόνο από τη ζωή. Στη Γη, η μεγαλύτερη ποσότητα αυτού του μορίου εκπέμπεται από το φυτοπλαγκτόν σε θαλάσσια περιβάλλοντα.