Το Met Gala αποτελεί κάθε χρόνο ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα για το χώρο της μόδας. Μπορεί το event να λαμβάνει χώρα το Μάιο, ωστόσο το θέμα του για το 2025 έχει ήδη γίνει γνωστό. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρουμε όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής για την εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και στοχεύει στη συγκέντρωση κεφαλαίων για το Ινστιτούτο Κοστουμιών.

Το θέμα του Met Gala 2025 ανακοινώθηκε και περιγράφεται ως έκφραση του κινήματος μαύρου δανδισμού: «Superfine: Tailoring Black Style.» Τόσο το θέμα όσο και η συλλογή της έκθεσης του Ινστιτούτου Κοστουμιών, είναι εμπνευσμένα από το βιβλίο του 2009, «Slaves to Fashion: Black Dandyism and the Styling of Black Diasporic Identity» της συγγραφέα Monica L.Miller και θα «εξετάσει την ιστορική και πολιτιστική εμφάνιση του Black Dandy, ανιχνεύοντας τη φιγούρα από τις απεικονίσεις του 18ου αιώνα έως τις σύγχρονες αναπαραστάσεις».

Ο ακριβής ενδυματολογικός κώδικας δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, καθώς είναι πιο λεπτομερής από το θέμα. Για παράδειγμα, το θέμα της περσινού Met Gala ήταν «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion», αλλά ο ενδυματολογικός κώδικας έγραφε «The Garden Of Time», κάτι που μεταφράστηκε σε κορσέδες και ρούχα Ελισαβετιανής εποχής, στη φθορά του χρόνου και τη σύνδεση με τη γη, τη θάλασσα και τον ουρανό.

Όπως πάντα, Πρόεδρος του Met Gala θα είναι η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue Anna Wintour, αλλά το 2025 θα συμπροεδρεύει μαζί με τους Colman Domingo, Lewis Hamilton, A$AP Rocky, Pharrell Williams και τον επίτιμο πρόεδρο, LeBron James. Η εκδήλωση αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου 2025 στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και εμείς μένουμε συντονισμένοι.