Η Hailey Bieber μπορεί να είναι η ιέρεια του μαξιμαλιστικού μανικιούρ, αλλά ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει μια δυναμική στροφή μακριά από τα εντυπωσιακά και «βαριά» νύχια, στέφοντας τα «γυμνά νύχια» και τη μεταξένια ροζ λάμψη τους την πιο καυτή τάση του καλοκαιριού.

Πράγματι, αν κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο τα γυμνά νύχια διαπερνούν τα feeds μας στο Instagram, φαίνεται ότι λίγες μπορούν να αντισταθούν στο κάλεσμα των σειρήνων του να κάνεις λιγότερα καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη, με μία TikToker να φτάνει στο σημείο να ονομάζει το 2023 «naked nail girl summer».

«Έχω δει πάρα πολλές γυναίκες να επιλέγουν τα γυμνά νύχια», λέει η δημιουργός περιεχομένου @sydneyv.nichols σε ένα viral βίντεο, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές. «Έχω βαρεθεί τόσο πολύ να πηγαίνω σε ένα σαλόνι νυχιών κάθε δύο εβδομάδες για να κάθομαι και να κάνω μανικιούρ με τζελ», συμπληρώνει.

Τα γυμνά νύχια αντικατοπτρίζουν, επίσης, την τρέχουσα διάθεση για «ήσυχη πολυτέλεια» σημειώνει η Vogue India.

Η τάση είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: γυαλιστερά, αβίαστα κομψά νύχια, όπου οι φυσικές σας άκρες φαίνονται καθαρές και λευκές. «Το look είναι διαχρονικά κομψό και ενισχύει τη φυσική ομορφιά των νυχιών σας, δίνοντάς τους ένα πολύ φρέσκο φινίρισμα», λέει η Daisy Kalnina, ιδρύτρια του The Gel Bottle Inc.

Γυμνά νύχια με δύο τρόπους

Το διαδίκτυο κατακλύζεται από έμπνευση, αλλά τελικά τα γυμνά νύχια μπορούν να ερμηνευτούν με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Νύχια χωρίς βερνίκι

Η πρώτη εκδοχή είναι ένα μανικιούρ χωρίς καθόλου βερνίκι, με άψογα περιποιημένα πετσάκια, μια γυαλισμένη βάση νυχιών και τίποτα άλλο πέρα από ένα βερνίκι βάσης θεραπείας.

Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετές βάσεις που ταιριάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες των νυχιών σας, ανάμεσα στις οποίες και εκείνες που διαποτίζουν το νύχι με ενυδατικό έλαιο γλυκού αμυγδάλου, ενώ παράλληλα προσδίδουν ροδαλή λάμψη που θυμίζει γαλλικό μανικιούρ.

Διαφανή ουδέτερα βερνίκια

Η άλλη εκδοχή της τάσης είναι τα νύχια βαμμένα σε απαλές αποχρώσεις του «faux naturel» φινιρίσματος που αγαπούν διασημότητες όπως η Sofia Richie και η Margot Robbie.

«Ζητήστε από την καλλιτέχνιδα νυχιών σας ένα διάφανο, φυσικό μανικιούρ», σημειώνει η Daisy.

Εντωμεταξύ, ο μανικιουρίστας των αστέρων, Tom Bachik, ο καλλιτέχνης που επιμελήθηκε και το ανατρεπτικό μανικιούρ της Τζένιφερ Λόπεζ για το γάμο της, έχει επινοήσει τον όρο «angel nails» για να περιγράψει το διάφανο χρώμα νυχιών σε πινελιές και ροζ υπονοούμενα, με το οποίο στόλισε τα νύχια της Selena Gomez. Εξάλλου, ποιος είπε ότι ένα μινιμαλιστικό μανικιούρ πρέπει να είναι βαρετό;