Οι γυναίκες είναι, από την εποχή της Εύας και του Αδάμ, πιο επιρρεπείς στη θέα ενός φαγητού. Δυστυχώς, το ασθενές φύλο είναι λιγότερο εγκρατείς όταν έχει να κάνει με κάποια αγαπημένη τους τροφή, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς εξηγεί τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας σε σχέση με τους άνδρες.
Βέβαια υποστηρίζεται ότι η αίσθηση της γεύσης είναι πιο έντονη αναφορικά με την διάκριση εκλεπτυσμένων γεύσεων στις γυναίκες. Τυχαίο; Δεν νομίζω… Πάντως αν θέλετε να ελέγξετε την όρεξή σας μπορείτε στο μαγείρεμα να χρησιμοποιείτε σκόρδο και μπαχαρικά (χωρίς θερμίδες).
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, η χρήση τους συμβάλλει στην αποφυγή μεγάλων γευμάτων και στην μείωση βάρους. Τα μπαχαρικά άλλωστε δίνουν γεύση και με αργούς ρυθμούς στην κατάποση μπορούμε να χορταίνουμε πιο γρήγορα με μικρότερες ποσότητες.