Η πετυχημένη συζήτηση στο πρώτο ραντεβού δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το τι λέτε, αλλά πώς το λέτε.
Παρακάτω θα διαβάσετε πέντε συμβουλές όχι απλά για να πετύχει το πρώτο ραντεβού, αλλά για να υπάρξει σίγουρα και δεύτερο.
1. Η γλώσσα του σώματος να προδίδει αυτοπεποίθηση
Τα πρώτα ραντεβού μπορεί να γίνουν πολύ ψυχοφθόρα, γιατί κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κόλπα ώστε κάποιος να φαίνεται ότι έχει αυτοπεποίθηση, ακόμα και αν η καρδιά του τρέμει. Αρχικά, φροντίστε να κοιτάζεστε στα μάτια καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης (αλλά μην το παρακάνετε, δεν είναι διαγωνισμός). Αν νιώσετε ότι η φωνή σας αρχίζει να τρέμει, σταματήστε για μια στιγμή και πάρτε μια βαθιά αναπνοή προτού επιχειρήσετε να μιλήσετε ξανά. Επιπλέον, προσέξτε οποιαδήποτε νευρική συμπεριφορά έχετε, όπως το χτύπημα των χεριών στο τραπέζι ή το κούνημα των ποδιών, γιατί εκτός από το ότι μπορεί να ενοχλήσετε τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας, δείχνετε ολοφάνερα το άγχος σας και προδίδεστε. Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, αυτοσαρκαστείτε και αναγνωρίστε ότι παρότι χαίρεστε που βρίσκεστε σε αυτό το ραντεβού, έχετε άγχος.
2. Μην πολυλογείτε
Μερικές φορές θέλουμε τόσο πολύ να μας συμπαθήσει ο άνθρωπος με τον οποίο βγαίνουμε ραντεβού που παρασυρόμαστε και ξεχνάμε ότι κι εμείς αξιολογούμε εκείνον κι όχι μόνο εκείνος εμάς. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, αποφύγετε την πολυλογία και μην κάνετε συνεχώς ερωτήσεις για να ανακαλύψετε τι του αρέσει και τι όχι. Κάποιες ιδέες για να μάθετε πράγματα για εκείνον είναι να ρωτήσετε: Έχεις αδέλφια; Κατοικίδια μήπως; Ποιό είναι το αγαπημένο σου μέρος από αυτά που έχεις ταξιδέψει; Έχεις διαβάσει κανένα καλό βιβλίο τελευταία; Μήπως έχεις δει καμιά αξιόλογη ταινία που να σου άρεσε πρόσφατα; Μην ξεχάσετε να επεκταθείτε στην κουβέντα αν κάποια από τις απαντήσεις σας φανεί ενδιαφέρουσα για να μάθετε κι άλλα πράγματα.
3. Φροντίστε οι απαντήσεις σας να είναι συνοπτικές και αισιόδοξες
Στο πρώτο ραντεβού δεν χρειάζεται να μάθετε περισσότερα από όσα πρέπει ή να δώσετε παραπάνω πληροφορίες από αυτές που πρέπει. Μόλις τώρα αρχίζετε να γνωρίζεστε με τον άλλον, γι’ αυτό συγκεντρωθείτε και δώστε λακωνικές αλλά θετικές απαντήσεις. Για παράδειγμα, αν αυτό το διάστημα είστε άνεργος/η (πράγμα διόλου απίθανο με αυτήν την κρίση) και σας ρωτήσει το υποψήφιο ταίρι σας με τι ασχολείστε, αναφέρετε απλώς ότι ψάχνετε δουλειά την παρούσα χρονική περίοδο. Μην αρχίσετε να λέτε τι κακό πρώην αφεντικό είχατε και πόσο άδικο είναι που σας απέλυσε, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να ξενερώσετε τελείως τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας και να του δώσετε την εντύπωση ότι γκρινιάζετε και μεμψιμοιρείτε, ενώ κάτι τέτοιο μπορεί να μην ισχύει.
4. Να είστε προετοιμασμένες
Εκτός από το να έχετε ξυρίσει τα πόδια σας και να έχετε φτιάξει τα μαλλιά σας (για τις γυναίκες φυσικά), ενημερωθείτε για τα τρέχοντα γεγονότα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο γιατί μπορεί να έρθει η συζήτηση σε τέτοια θέματα σε ένα πρώτο ραντεβού. Ακόμα και αν δεν είστε πλήρως ενημερωμένοι για κάτι, ξεφυλλίστε μια εφημερίδα ή κάντε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο για να δείτε τις κυριότερες ειδήσεις, ωστόσο αποφύγετε να ανοίξετε συζήτηση για την πολιτική και τη θρησκεία, που είναι δυο προσωπικά ζητήματα και μπορεί να φέρουν διαμάχες.
5. Φροντίστε το ραντεβού να είναι σχετικά σύντομο
Παρόλο που μπορεί να νιώθετε πολύ άνετα και να θεωρείτε ότι έχετε πολλά να πείτε με τον άνθρωπο με τον οποίο βγήκατε ραντεβού, αντισταθείτε στον πειρασμό να περάσετε υπερβολικά πολλές ώρες σε αυτήν τη συνάντηση, μιλώντας όλο το βράδυ. Είναι καλύτερα να αφήσετε τον άλλον να περιμένει κι άλλα, σε ένα δεύτερο ραντεβού, χωρίς να του τα δώσετε όλα στο πιάτο από την πρώτη συνάντηση.