Μπορεί τα fast food να είναι τρόφιμα με πολύ ωραία γεύση το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι δεν κάνουν καθόλου καλό. Περιέχουν πάρα πολλές θερμίδες και δεν προσφέρουν στον οργανισμό αυτά που χρειάζεται για να αποκτήσει τις κατάλληλες βιταμίνες.
Ποια είναι όμως τα πιο γνωστά παραδοσιακά εδέσματα που τρώμε συνήθως από έξω;
Το ελληνικό σουβλάκι
Το δημοφιλέστερο ελληνικό γρήγορο φαγητό είναι το σουβλάκι. Το κλασικό (αφού γίνεται και με παραλλαγές) περιέχει περίπου 400 θερμίδες.
Αυτό που δεν είναι τόσο θρεπτικό (εκτός όλων των άλλων!) είναι το λάδι που χρησιμοποιείται το οποίο σπάνια έως ποτέ δεν είναι ελαιόλαδο. Συνήθως, είναι φοινικέλαιο ή σπορέλαιο, τα οποία περιέχουν κορεσμένα λιπαρά που δεν βοηθούν καθόλου τον οργανισμό.
Οπότε, καλό είναι εάν θέλετε ένα σουβλάκι, να το πάρετε με αλάδωτη πίτα.
Φυσικά, καλό είναι να το συνδυάσετε με μία σαλάτα και να αποφύγετε το χάμπουργκερ ή τα διάφορα άλλα παραλλαγμένα σουβλάκια όπως για παράδειγμα το γνωστό σε όλους «βρώμικο». Περιέχουν πολύ περισσότερες θερμίδες και σπάνια τα υλικά ελέγχονται…