Η Swarovski, για τέταρτη συνεχή φορά, συμμετείχε στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Ρολογιών και Κοσμημάτων, Baselworld, που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας από τις 8 έως τις 15 Μαρτίου 2012, όπου έγινε η αποκλειστική παρουσίαση της πρώτης συλλογής ανδρικών ρολογιών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρώτοι από κοντά το νέο, μοντέρνο και με sport design μοντέλο «Octea Abyssal», καθώς και το «Piazza Grande», το οποίο διατίθεται είτε αυτόματο ή με μηχανισμό quartz.

Τις εντυπώσεις επίσης έκλεψε και το ειδικά σχεδιασμένο για την έκθεση stand B25 της Swarovski, στο Hall 1.0, καθώς χρησιμοποιήθηκαν περίπου 1600 προσόψεις για τη δημιουργία του τοίχου, που συμπεριελάμβανε 40 διαφορετικά animations και πάνω από 500 κιλά κρυστάλλων για την κατασκευή του εντυπωσιακού πολυελαίου που διακοσμούσε το χώρο.

Παράλληλα, εκτός της ανδρικής συλλογής, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της τέταρτης κατά σειρά λαμπερής συλλογή γυναικείων ρολογιών, όπου η δημιουργικότητα, η τελειότητα και η καινοτομία της Swarovski συνδυάζονται αριστοτεχνικά με την τεχνογνωσία της ελβετικής ωρολογοποιίας.