Συχνά μπορεί να κάνουμε το λάθος και να μας πέσει παραπάνω αλάτι στο φαγητό από αυτό που πρέπει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάει χαμένο το φαγητό αλλά μπορούμε να επανορθώσουμε με απλές λύσεις.
Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί. Αφήστε την εκεί για περίπου δέκα λεπτά και έπειτα βγάλτε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Το φαγητό δεν θα είναι πια τόσο αλμυρό σε σχέση με το αλάτι που ρίξατε.
Το δεύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε αν το φαγητό δεν έχει γίνει ακόμη είναι να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Πρέπει, βέβαια, να είναι ξεφλουδισμένη η πατάτα και να την ρίξετε ολόκληρη μέσα στο φαγητό όσο αυτό μαγειρεύεται.
Βγάλτε την από το φαγητό μόλις έχει ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά το περιττό αλάτι και το φαγητό σας θα είναι νόστιμο χωρίς να είναι πολύ αλμυρό.