Βάλτε τις πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες να μουλιάσουν σε κρύο νερό γα λίγη ώρα. Βάλτε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και τις πατάτες σε ένα μπολ για μικροκύματα και καλύψτε το με μεμβράνη μικροκυμάτων.

Τρυπήστε τη μεμβράνη και βάλτε το στα μικροκύματα για 1 λεπτό στην υψηλή σκάλα. Βγάλτε τις πατάτες και τσιγαρίστε τες με λίγο από το βούτυρο σε μια κατσαριλίτσα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Απλώστε τις παράτες σε ένα σκεύος μικροκυμάτων σε στρώσεις, αλατοπιπερώνοντας σε κάθε στρώση. Ρίξτε το γάλα πάνω από τις πατάτες και το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Καλύψτε με το πλαστική μεμβράνη, τρυπήστε και βάλτε το στα μικροκύμματα για 13 λεπτά στην υψηλή σκάλα

Αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Υλικά

¾ κλ πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
3 κγ βούτυρο
αλατοπίπερο
6 κγ γάλα
1 πρέζα πάπρικα

Πηγή: greekmasa.gr