Πολύ αφράτη και φυσικά νόστιμη τυρόπιτα, ιδίως όταν είναι ζεστή…
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 συσκευασία μαργαρίνης 250γρ (εγώ χρησιμοποιώ soft)
4-5 αυγά
500 γρ φέτα
1 κουτάκι σόδα 330ml
πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Λιώνουμετη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Απλώνουμε στο ταψί 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας ανάμεσα από το λιωμένο βούτυρο.
Κόβουμε τη φέτα σε κομματάκια και παράλληλα κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τα χέρια σε κομμάτια ακανόνιστα (απλώς σχίζεις τα φύλλα). Γεμίζουμε το ταψί ανάκατα με τα φύλλα και τη φέτα. Κόβουμε τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί και τα ρίχνουμε κομματάκια και αυτά.
Πιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε τα αυγά λίγο με ένα πιρουνάκι και μετά τα ρίχνουμε στο βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε και τη σόδα μέσα στο υλικό με τα αυγά. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας. Κουνάμε το ταψί ή πυρέξ να πάνε παντού τα υγρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.