Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε στην κουζίνα και να κερδίσετε τα εύσημα της οικογένειας, δοκιμάστε μία εναλλακτική συνταγή για το παστίτσιο!
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό μακαρόνια χοντρά
2 κιλά πράσα
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρες ελιές
2 φλιτζάνια του τσαγιού ντοματοπολτός
1 κεσεδάκι γιαούρτι 10%
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζανι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το μισό λάδι.
Κόβουμε τα πράσα σε λωρίδες,τα βράζουμε,τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Βγάζουμε από τις ελιές τα κουκούτσια και τις κόβουμε φέτες.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το γιαούρτι με τον ντοματοπελτέ και το σκόρδο.
Σε ένα λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά μακαρόνια,τα καλύπτουμε με τα πράσα και αραδιάζουμε
πάνω στα πράσα τις ελιές και τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Καλύπτουμε με το μείγμα του γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.
Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: syntagies.gr